Radetova arhiva iz novinskih intervjua.

Arhiva

MOJA ARHIVA

 

~ ZAHVALJUJEM SE SVIM NOVINARIMA KOJI SU MI POMOGLI DA BUDEM U PISANIM MEDIJIMA, BEZ OBZIRA NA UREĐIVAČKU POLITIKU SVIH MEDIJSKIH (NOVINARSKIH) KUĆA. JA NE PRIPADAM NIJEDNOJ POLITIČKOJ OPCIJI I IZA MOJIH VIZIJA STOJIM SAMO JA. MOJE VIZIJE SU SAMO MOJE I U MNOGIM NOVINSKIM TEKSTOVIMA, ZBOG CENZURE, SU MNOGE OD NJIH NETAČNO OBJAVLJENE. POJEDINI UREDNICI SU UVEK MORALI DA SE PRILAGOĐAVAJU ONOME KOJE BIO NA VLASTI, TE PISALI ONAKO KAKO JE U ODREĐENO VREME TO ODGOVARALO VLADAJUĆIM STRANKAMA; JER NIJEDAN MOJ TEKST NIKADA NIJE BIO PLAĆEN, NITI ĆE BITI. TAKO DA JE PONEKAD MORALO DA SE OBJAVI I NEŠTO ŠTO NISAM MOGAO DA SPREČIM, JER SVOJE REČI I VIZIJE NISAM MOGAO DA AUTORIZUJEM. TO NIJE OPRAVDANJE, TO JE ISTINA, CENZURA UVEK POSTOJI, A POGOTOVU KOD NAS. I OVIM PUTEM ĆU DEMANTOVATI SVAKU NJIHOVU OBJAVLJENU NEISTINU. TAKO DA MOŽETE PROČITATI I ISTINU KOJU SAM IZREKAO I NJIHOVU PRILAGODLJIVU ISTINU. 

 

 

 

INTERVIJU ZA KURIR 2011.

 

 

SKORO POTPUNI DEMANT, KOJI MORAM DA OBJASNIM: OBOLEO SAM OD CEREBRALNE PARALIZE U PRVOJ GODINI ŽIVOTA, ŠTO JE MEDICINSKI DOKUMENTOVANO. DAKLE, NISAM OBOLEO KADA SAM NAVODNO PAO SA 30 M VISINE, JER NISAM PAO SA 30 METARA VISINE, JER DA SAM PAO NE BI OSTAO ŽIV. DRUGO, GOVORIM KAO I SVI DRUGI LJUDI, IMAM NORMALAN GOVOR SA BLAGOM OSCILACIJOM OD 8 ODSTO. NE PREŽIVLJAVAM, NEGO IMAM BOŽIJI DAR KOJI NE ISKORIŠĆAVAM, VEĆ POMAŽEM LJUDIMA I HVALA BOGU IMAM ZA NORMALAN ŽIVOT KAO I SVI DRUGI. A OVDE ŠTO PIŠE DA LJUDI OSTVLJAJU PO HILJADU, DVE DINARA TO JE LAŽ, JER JA NIKAD NE OTKRIVAM KOLIKO MI JE KO OD SRCA DAO. TAKOĐE, ZA VELIMIRA ILIĆA NIKAD NISAM REKAO DA ME JE POSETIO, A KAMOLI DA MI JE OSTAVIO DVE HILJADE DINARA I TO JE POTPUNA LAŽ. NIKAD NISAM LEČIO BOLESNE, JER SAM JA VIZIONAR, A NISAM NADRILEKAR. ZORAN KESIĆ JE DOLAZIO KOD MENE, ALI NE U SVOJSTVU STRANKE, VEĆ U SVOJSTVU NOVINARA, KADA JE RADIO NA TELEVIZIJI B92 I KADA JE NAPRAVIO REPORTAŽU O MOM RADU I ŽIVOTU, ZA POTREBE EMISIJE O PARANORMALNIM POJAVAMA, ŠTO POSTOJI U ARHIVI TELEVIZIJE B92. NISAM NIŠTA IZJAVIO NI ZA VIDOVITU ZORKU, NITI ZA BILO KOGA DRUGOG KO SE BAVI OVIM POSLOM, A SVAKO IMA PRAVO DA VERUJE KOME ŽELI I DA ODE KOD KOGA ŽELI. NIKAD NISAM IZJAVIO DA ĆE BORIS TADIĆ BITI DOŽIVOTNI PREDSEDNIK, JER JE TO NEMOGUĆE U DEMOKRATSKOM SISTEMU I TO SVAKO ZNA.

 

Kurir

 

 

 

 

INTERVJU ZA GLAS JAVONISTI 2007.

 

 

http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2007/06/19/srpski/R07061801.shtml

 

 

 

DEMANT: NISAM PROGOVORIO NAKON PADA, VEĆ SAM UVELIKO GOVORIO KADA MI SE TO DESILO. U ZAVODU ZA MENTALNO ZDRAVLJE JE UTVRĐENO DA MOJ KOFICIJENT INTELIGENCIJE IZNOSI 155.

 

GlasJavnosti

 

 

 

 

 

INTERVJU ZA SLOBODNU DALMACIJU 2011.

 

 

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/

articleId/141191/Default.aspx

 

 

 

DEMANT: NISAM KAO DEVETOGODIŠNJAK PAO SA 30 M VISINE, VEĆ SA 1,5 M ZBOG NEPAŽNJE SESTARA, JER NEMOGUĆE JE DA ČOVEK OSTANE ŽIV AKO PADNE SA 30 M VISINE. NIKAD NISAM BIO KLINIČKI MRTAV I O TOME NE POSTOJI NIKAKVA DOKUMENTACIJA. A MERENJE IQ NIJE BILO NA VMA, VEĆ U ZAVODU ZA MENTALNO ZDRAVLJE U BEOGRADU 1991. GODINE. I NISAM PARAPLEGIČAR, NEGO IMAM CEREBRALNU PARALIZU I GOVORIM KAO I SVI DRUGI LJUDI, IMAM NORMALAN GOVOR SA BLAGOM OSCILACIJOM OD 8 ODSTO.

 

SlobodnaDalmacija

 

 

 

 

 

INTERVJU ZA LIST VIDAR 2011.

 

 

 

DEMANT: MOJ IQ IZNOSI 155. NISAM VEZAN ZA INVALIDSKA KOLICA I IMAM JAKO LEP DRUŠTVENI ŽIVOT. 

 

Vidar 2010oktw

 

 

 

 

 

INTERVJU ZA LIST VIDAR 2010.

 

 

 

DEMANT: JA NISAM IZ SELA MLADENOVAC, NEGO SAM ROĐEN U SELU ROGAČA ISPOD KOSMAJA, A OD PRE 12 GOD. ŽIVIM I RADIM U MLADENOVCU. JA JESAM MEDIJSKA LIČNOST, GOSTOVAO SAM NA TELEVIZIJI TV PRVA "EKSKLUZIV", NA TV B92, NA KTV - U, GOSTOVAO SAM U MNOGIM RADIO STANICAMA ŠIROM SRBIJE I NAJVIŠE INTERVJUA DAVAO ZA PISANE MEDIJE, ŠTO I SAMI MOŽETE DA VIDITE. 

 

Vidar 2010w

 

 

 

 

 

INTERVJU ZA LIST ČUDO 2009.

 

 

 

DEMANT: ALEKSANDRA TIJANIĆA NISAM SPOMENUO. BARAKA OBAMU NISAM SPOMENUO. REKAO SAM DA ĆE KRIZA POGODITI I NAŠU ZEMLJU, A NE DA ĆE NAS ZAOBIĆI.

 

Cudo 2009w

Cudo 2008-2w

 

 

 

 

 

INTERVJU ZA LIST ZONA 2006.

 

 

DEMANT: MOJ DOM JE POSETILO VIŠE OD 80.000 LJUDI.

 

Zona 2006w

 

 

 

 

 

INTERVJU ZA LIST REVIJA 21  2001.

 

 

 

DEMANT: NISAM REKAO DA ĆEMO BITI JAPANSKO ČUDO, NITI DA ĆE 2015. GODINE BITI SUPER. NISAM REKAO DA DOLAZI KRALJ U PERIODU OD 2013-2015. NISAM REKAO DA ĆE BORIS TADIĆ VLADATI 20 GODINA. REKAO SAM DA ĆE VLADATI ODREĐENI PERIOD, ALI NISAM REKAO VREMENSKI KOLIKO. NISAM REKAO DA MLADIĆA NEĆE ISPORUČITI HAGU, VEĆ SAM REKAO DA ĆE GA ISPORUČITI, ŠTO SAM OBJAVIO I NA SVOJOJ ZVANIČNOJ FACEBOOK STRANICI 5 DANA PRED HAPŠENJE I REKAO SAM DA ĆE GA IZRUČITI I U LISTU VIDAR.

 

Revija21 2001w

 

 

 

 

 

INTERVJU ZA LIST MAGIČNA ZONA 2000.

 

 

Zona 2000w

 

 

 

 

 

INTERVJU ZA LIST ŠESTO ČULO 1995.

 

 

 

DEMANT: IZJAVIO SAM DA ĆE JUGOSLAVIJA BITI BOMBARDOVANA, ALI NAŽALOST TO NISU SMELI DA OBJAVE. NISAM REKAO DA ĆE 2002. GODINE VLADATI MIR NA CELOJ PLANETI, JER JE TO PROSTO NEMOGUĆE. JER JE ODUVEK POSTOJAO I RAT I MIR. 

 

SestoCulo 1995w

 

 

 

 

 

INTERVJU ZA LIST POLITIKU EKSPRESS 1991.

 

 

 

1995-PolitikaEkspres

 

 

 

 

 

INTERVJU ZA LIST RATNE NOVINE 1994.

 

 

 

DEMANT: OVDE JE MILIĆ OD MAČVE DAO SEBI ZA PRAVO DA PIŠE KAO DA JA VIDIM, A U STVARI TO SU BILE NJEGOVE UMETNIČKE VIZIJE, KAO I MAPA VELIKE SRBIJE. I NA KRAJU SE ISPOSTAVILO DA TO NIJE TAKO, KAO I U PROŠLOM BROJU RATNIH NOVINA KOJE JE U TO VREME DRŽAO MILOŠEVIĆEV REŽIM. A MILIĆ OD MAČVE JE BIO U TOM REŽIMU, TO JA VIDIM I ZNAM, I TO ZNAJU SVI KOJI SU GA DOBRO POZNAVALI.

 

1994-Ratne-novine

 

 

 

 

 

INTERVJU ZA LIST TV REVIJA 1992.

 

 

1993-TV-Revija

 

 


 

 

 

INTERVJU ZA LIST RATNE NOVINE 1993.

 

 

 

DEMANT: MILIĆ OD MAČVE JE NACRTAO MAPU VELIKE SRBIJE, ŠTO NARAVNO NEMA VEZE SA MOJIM VIZIJAMA. JA SAM VIDEO I REKAO DRUGAČIJE NEGO ŠTO JE ON NAPISAO. I NA TO JA NISAM MOGAO DA UTIČEM, PA JE ISPALO DA SAM JA SRBIJU TAKO VIDEO. 

 

1993-Ratne-novine

 

 

 

 

 

INTERVJU ZA LIST TAJNE 1992.

 

 

1992-List-Tajne

 

 

 

 

 

INTERVJU ZA LIST ON 1992.

 

 

 

POTPUNO DEMANTUJEM CEO TEKST, OSIM BIOGRAFIJE I IZVINJAVAM SE SVIMA KOJI ŽELE DA PROČITAJU OVAJ TEKST, JER TEHNIČKI NIJE MOGLO BOLJE DA ISPADNE DA SE BOLJE VIDI. I DEMANTUJEM DA SAM NAJAVIO SMRT VUKA DRAŠKOVIĆA, TADAŠNJEG LIDERA OPOZICIJE.

 

1992-List-On

 

 

 

 

 

INTERVJU ZA LIST TREĆE OKO 1991.

 

 

 

1991-Trece-oko-2

 

 

 

 

 

INTERVJU ZA LIST TREĆE OKO 1991.

 

 

 

1991-Trece-oko